Hundar räddar liv

När människan först började använda vargar så var det för att vargen skulle utföra ett jobb åt människan. Hunden gör fortfarande samma sak idag. Inte alla hundar är sällskapshundar, vissa hundar har till och med jobb så pass viktiga att de räddar liv. Där finns en mängd olika sätt att träna hundar till att rädda liv. Att träna dem till vakthundar som kan skydda sin ägares liv är endast en av sakerna.

Olika hundar kan hjälpa till med olika saker

Där finns betydligt fler typer av servicehundar idag än de som hjälper de blinda. Till exempel finns servicehundar som är tränade till att varna sin ägare innan han eller hon får ett epileptiskt anfall. Inte bara kan det ge personen en chans att ta mediciner eller ringa efter hjälp innan det händer, men är personen i en situation som kan bli farlig som till exempel vara på väg ner för en trappa eller på väg att korsa en stor väg så kan de sätta sig ner en bit bort istället och undvika skada på det sättet.hundar

Där finns hundar som tränats till att lukta cancer, det kan identifiera och markera en persons som har cancer på samma sätt som en narkotikahund markerar droger gömda i en resväska. Den vanligaste typen av hundar som räddar liv är sökhundar. Hundarna som kan söka efter överlevare efter laviner, jordbävningar med mera. Personer som ligger under bråte eller snö medvetslösa eller så pass långt under att människor inte hör dem kalla på hjälp. I sådana situationer kan den tid som sparas på att hundarna markerar var räddningstjänster ska gräva, rädda ett flertal liv. Även om hundarna oftast används som sällskapshundar eller en hobby så finns det flera andra hundar i samhället som på en mängd olika sätt hjälper till att rädda livet på människor.