Svenska blodhundsklubben

Den Svenska Kennelklubben, eller SKK, är en organisation som arbetar med att företräda hundar och hundägare i Sverige genom att utbilda och informera om hundar. De ser bland annat till att uppfödare håller sig till visa regler, så att hundköpare vet precis vad de kan förvänta sig av en hunduppfödare registrerad hos SKK. Även rasklubbar är registrerade hos SKK, ett exempel på detta är den svenska blodhundsklubben.

Svenska blodhundsklubben

Den svenska blodhundsklubben är avtalsansluten med Svenska Kennelklubben och har avelsansvaret för Blodhunden, eller Chien De Saint Hubert som är ett annat namn på rasen. De har en egen hemsida, tidning, utställningar och andra aktiviteter som de anordnar för blodhundar och deras ägare. Allt fokus från den svenska blodhundsklubben ligger på specifikt blosvenska blodhundsklubbendhunden. På deras hemsida hittar man allt olika uppfödare eller aktuella valpar till salu, till tips om rasen. Man hittar även till svenska blodhundsklubbens aktiviteter som utställningar eller spårprov.

Blodhunden är en ras som fram avlad för spårning. De har en så pass stark spårningsinstinkt att det rekommenderas mot att ha en blodhund lös utanför inhägnader. Det sägs att en blodhund som får upp ett spår inte släpper det fören det hittat det de söker, oavsett vad de hör, ser, hur långt de spårat eller hur hungriga de är.

Den svenska blodhundsklubben arbetar med en brukshund som älskar att spåra, det är en trevlig ras att arbeta med om man vill ha en brukshund som är fokuserad på sitt arbete. När blodhunden får utlopp för sitt arbetsbegär och får arbeta med både huvudet och näsan är den även en trevlig hund att ha som en sällskapshund. Så länge man inte stör sig på hur det stänker när hunden skakar på huvudet. Detta då alla blodhundar dräglar i någon mängd, det är något som de som tycker om rasen ser på som charmigt.